GLA:D RYG

Styrk ryggen og få det bedre

GLA:D® Ryg er et kursus for dig med langvarige eller tilbagevendende rygsmerter, der påvirker din hverdag.

GLA:D Ryg

GLAD Ryg

GLA:D® Ryg forløbet giver dig information om rygsmerter og du får de bedste træningsøvelser, med henblik på at genopbygge ryggens ressourcer og funktion bl.a. gennem forbedret styrke, udholdenhed og koordination. Det hjælper dig til færre rygsmerter, og du får en stærkere krop og ryg.

Det strækker sig over 9 uger og så er det baseret på den bedste evidens, også kaldet forskning, inden for rygsmerter og behandling. Det er udviklet i samarbejde med Syddansk Universitet

GLA:D® Ryg forløbet består af:

  • ​1 konsultation, hvor vi tester og undersøger din ryg
  • ​2 gange undervisning om ryggens opbygning og håndtering af smerter
  • ​16 gange vejledt, individuelt tilpasset træning over 8 uger
  • ​1 konsultation, hvor vi tester hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan

Programmet følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for behandling af patienter med rygsmerter og bygger på principper for hjælp-til-selvhjælp på samme måde som GLA:D® for patienter med knæ- og hoftesmerter.

Træningen foregår på klinikken

Stadion Alle 11
7260 Sønder Omme

Mandage kl. 16.10
Onsdage kl. 15.00

Patienter fortæller:
Jeg kom til Liset fordi jeg gennem et års tid havde levet med daglige smerter og efterhånden var helt brugt op psykisk af at have ondt hele tiden. Efter vi havde gennemgået hele min krop så fik vi lavet en handlingsplan. Det betød kun træning til smertegrænsen. Altså starte forfra og med små skridt. Derudover så kom jeg med på GLAD RYG holdet og det blev faktisk vendepunktet. Jeg havde forventet at der var en del mennesker med ondt i ryggen og så ville vi stå og strække og bøje lidt efter instruktørens vejledning ….men jeg tog fejl. Vi var faktisk kun to så det var dæleme svært at gemme sig. Vi fik et rigtig fint træningsprogram med 4 niveauer og blev fra starten instrueret i et alle Niveauer var lige gode. Derefter var det op til os selv at lave øvelserne og selv vurdere hvad der var bedst for os… selvfølgelig under vejledning.Vi fik et par dage med undervisning i smerte. Det var virkelig en øjenåbner…. Også med lidt sjov viden…. så høre du en gå i Østbyen Grindsted og småsynge er det bare mig der har lidt ondt og synger for at bliver i ekstra godt humør og få smerterne til at forsvinde.Hvis der var nogle specielle problemer fik vi lidt tillægsøvelser og fik nogle nye niveauer.

Nu er forløbet forbi og jeg har faktisk ikke taget smertestillende for smerter den sidste halvdel….. jeg har haft mit træningsprogram med på ferie og lavet det der. Jeg havde for øvrigt en uges ferie uden smerter og vi susede rundt og så en masse. Det er så nemt at lave og hvis der er dage hvor ryggen er lidt træt så får den lige en øvelse eller hele programmet så går det derudaf igen. Jeg har selv fået så meget energi og overskud af træningen at jeg selv ligger lidt til hist og pist. Jeg vil helt sikkert anbefale dig at komme afsted hvis du har en ryg der driller…. Kom hellere afsted hurtigt frem for at vente.
Jeg vil helt klart anbefale Liset
Tanja Madsen 

Deltag på
GLA:D Ryg

Kontakt klinikken på 61282112  
eller send en mail til
fysioterapeutliset@gmail.com

Datoer – holdtræning

Prøv akupunktur

Lindrer muskelsmerter