Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/lefysioterapi.dk/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Shockwave (chokbølge ) - Sønder Omme, Billund, Grindsted, Sønder Felding.

Shockwave ( Chokbølge )

Shockwave (chokbølge ) til smerter i sener og muskler

Ultralyd og fysioterapi

Problematikker som kan behandles

Det er oplagt at overveje shockwave som alternativ ved problematikker, der involverer smerteområder ved sene- og ligamentfæsteområder i større led såsom:

  • Hånd (fx. Dyputrens kontraktur)
  • Albue (fx. tennisalbue, golfalbue)
  • Skulder ( fx. rotatorcuff lidelser, indeklemningssyndrom, frossen skulder)
  • Hofte (fx. trocanterbusit el. inflammation i senetilhæftningerne på trocanter)
  • Knæ (fx. jumpers knee , runners knee, skinnebensbetændelse, osgood schlatter)
  • Fod (fx. achillessenebetændelse, hælspore, plantar fasciitis, Mortons neurom)

Herudover kan shockwave generelt bruges i behandlingen af en række muskel- seneproblematikker med og uden forkalkninger. Bl.a i behandlingen af arvæv samt behandling af Triggerpunkter, der ikke responder tilfredsstillende på anden behandling.

Sådan er behandlingen:

Ved de fleste skadestyper forventes behandlingsrespons allerede efter få gange, og der behandles normalt 2-6 gange. Behandlingen er af kort varighed. Det tager normalt 10-15 minutter, at give de typisk ca. 1500-4000 chokbølger, som er nødvendige, alt afhængig af skade.

Når chokbølgerne leveres til vævet, sker det ved en markant slaglyd, og følelsen i vævet er intens ,men ikke over smertetolerancegrænsen, og der skal ikke benyttes smertestillende medikamenter under behandlingen. Smertetolerancen øges helt naturligt gradvist under behandlingen, hvilket resulterer i at de fleste har en umiddelbar følelse af lethed og mindre smerte, når de går fra klinikken. Der er i sjældne tilfælde en ømhed i området i dagene efter behandlingen.

Til sene og ligamentskader behandles normalt 1 gang pr uge. Til muskulære problematikker behandles normalt 1-2 gange pr uge.

Effekten af Shockwave (chokbølge)

Hvordan virker det?

Shockwave stimulerer en række komponenter og processer i kroppen via en kraftig energitilførsel til vævet, og virker derved som katalysator for aktivering og fremning af kroppens egne helingsmekanismer.

I de kroniske skadestilfælde, hvor kroppen af forskellige årsager ikke selv har helet skaden, bevirker shockwave energien, at skaden tilbageføres til det akutte stadie, hvor kroppens generelle behandlingsrespons er meget større end, når skaden er blevet kronisk.

Derudover har behandlingen en markant smerte reducerende effekt, der ofte mærkes allerede efter første behandling.

Prøv akupunktur

Lindrer muskelsmerter